fredag 29 oktober 2010

Förnyat kontrakt med Merida och Beställt nya hojar till 2011!!!!

Har till säsong 2011 förnyat mitt kontrakt med Merida och det känns mycket, mycket bra. Samarbetet har fungerat hur bra som helst under denna säsong och jag har kunnat ge min satsning en rejäl chans. Till nästa säsong hoppas jag på en ytterligare höjning prestationsmässigt och jag har alla möjligheter när jag får ett så underbart bra fortsatt stöd från Merida!
Cyklarna har fungerat som en dröm och det är inte så konstigt att cyklarna blivit testvinnare och att Hermida tog hem VM-guldet på MTB-sidan.
I Norge säljer cyklarna som bara den och jag hoppas att fler Svenskar ser hur bra cyklarna är och införskaffar minst en till nästa sommar!

Så här ser mina hojar ut till nästa säsong!!!
MTB:n blir en uppgradering till en lite vassare modell än den jag hade i år. Vi kommer att köra med SRAM:s toppkomponentgrupp XX rakt av förutom Vevpartiet som bli FSA som i år. Framgaffeln blir en DT istället för en Manitou vilket jag också tror blir en liten höjning. I övrigt kommer vi att köra med komponenter från FSA och hjulen en blandning av DT och ALEX-rims. Cykeln bantas från 9,8kg till strax över 9kg och nu börjar det bli riktigt lätt för att vara heldämpat.

Landsvägshojen blir en Scultura 906-com med SRAM Force komponentgrupp. Hjulen blir DT och i övrigt FSA komponenter. En riktigt fin racer som kommer att hamna kring viktgränsen 6,8kg. Det kommer bli Julafton när dessa hojar väntar hos Posten i Falun.


Dags för cykelcross Kungsträdgården!

Imorn är det dags för en cykelcrossdeltävling som går av stapeln i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Banan är riktigt tekniskt och det blir en massa igångdrag, men stora delar av banan är på asfalt så det underlättar endel.
Hoppas det blir mycket publik och en trevlig stämning, mitt på dagen en Lördag är det iaf mycket folk i rörelse i city.
Hoppas kroppen skall kännas lite bättre än den gjorde senast och förhoppningsvis inga våldsamma krascher!

söndag 24 oktober 2010

CykelCross bilder





Cross i Falun och Ludvika!

Körde Cykelcrosstävlingarna i Falun/Ludvika förra helgen och det gick inte riktigt som jag trott. På lördagen i Falun kraschade jag ganska rejält och tog mig knappt i mål. Kunde ändå köra på söndagen i Ludvika men känslan fanns inte riktigt. Blev runt en tionde placering båda dagarna.
Måste försöka träna mer teknik till nästa tävling i Stockholm nästa helg, är lite lurigt med racerstyre och de smala däcken. Är en helt annan känsla än MTB.
Den nya Crossen i Carbon funkar superbra och bara tekniken kommer ska det kunna gå riktigt fort!