söndag 30 januari 2011

Spurtstrid mot Bryntesson på Hornbergsloppet!!

Det blev en fin andraplats idag på Hornbergsloppet. Robin och jag körde ifrån övriga efter ca 5km och sedan körde vi lagtempo hela loppet. Försökte utmana så gott jag kunde i spurten men min sprintkapacitet i stakning är inte riktigt i närheten av Robins i dagsläget. Han var ju snabbast i kvalet på den senaste världscupen så det hade nog varit en skräll om jag hade spurtat förbi.
Förhållandena var fina med snabba spår och solen som lyste på oss hela loppet. Med det snabba föret och den relativt snälla terrängen så blev det att staka på skateskidor. Är nog det första långloppet utan fäste för mig.
Känslan i kroppen är mycket bättre nu än den varit tidigare och hoppas att den håller i sig en vecka till så kan det bli ett roligt SM i Sundsvall.

onsdag 26 januari 2011

Åker Hornbergsloppet på Söndag!

På söndag åker jag mitt första långa hornbergslopp. Loppet som går i skogarna 500m från mitt föräldrarhem, där har jag tränat varje dag som ung och trivs väldigt bra i terrängen. Loppet går på en 21km bana och vi åker två varv. Kommer nog att bli mycket stakning så det gäller att få fart på armarna. Intersportloppet förra helgen ändes ok men det fanns ingen styrka i armarna när det skulle till att avgöras.
Hornbergsloppet blir en bra genomkörare för SM som står på tur i programmet om nån vecka.

torsdag 6 januari 2011

Dags för scancup Torsby!

Imorn bär det iväg till Torsby och Scandinavisk cup. På Lördag är det 15k klassiskt som gäller och på söndag masstart skate 20km.
Skall bli riktigt skoj att köra helt utan press och se om man kan ta en bra placering.
Förra helgen i mora kändes inte kroppen så vass men nu hoppas jag på lite bättre fart!

tisdag 4 januari 2011

Årets tuffaste skidpass!

Körde i morse ett riktigt tufft skidpass på lugnet. Jag började med att köra 30min 15/15 med maximal insats på milen. Avslutade passet med att köra 5st 1minuters syraintervaller i mördarbacken.
Kändes ok i kroppen och blir skoj att se om formen kan komma lite smygande till helgen!

måndag 3 januari 2011

Tung första skidtävling!! =mer träning

Morapinglan igår kändes inte alls bra, hade ingen fart och kroppen var riktigt trött. Måste kunna åka minst 1.30 fortare än så här. Känner att influensan tagit mer på kroppen än ja trott. Orkade hålla farten bra i några km sen var det stopp.
Idag blev det 5mil klassiskt på lugnet och måste få lite fler mil i kroppen innan helgen då det är dags för Torsby och skandinavisk cup!
Ikväll blir det nog ännu ett till pass så timmarna rinner nog iväg till 6h innan dan är slut.
Blir en rolig resa å se hur lång tid det tar innan kroppen är pigg igen!!!