tisdag 15 november 2011

MTB säsongen 2011


Denna säsong har varit fantastisk för mig.
För det första har jag fått varit skadefri och klarat mig bra från sjukdomar, vilket har gjort att jag har kunnat träna bra och tävlat de race som jag velat köra.
Har haft grymt bra stöd och ger ett gigantiskt tack till mina sponsorer Merida Sverige, Dalblads nutrition, polarpuls och min klubb IK Jarl Rättvik. Min mekare Stefan har också hjälpt mig mycket med det tekniska och finjusteringar på hojen.

Detta plus att min motivation och glädjen till sporten har gjort att resultaten blivit bra.
Lyckades vinna Svenska XC-cupen totalt i herr-elitklassen vilket var en jätteframgång för mig. Borlänge tour som i år var en väldigt viktig deltävling i cupen och som jag alltid tyckt varit den största och som jag helst velat prestera bra på, lyckades jag vinna i år.
Hoppades på en individuell medalj på SM, men en lite sviktande form och lite strul på xc gjorde att det blev en fjärdeplats på tempot som bäst. Dock lyckades vi på stafetten med IK-Jarl och tog ett underbart brons tillsammans.

Fick även möjlighet av Merida Sverige att köra fyra bunesliga tävlingar. De första två som avgjordes i saalhausen var stentuffa och lyckades ta en 15.e plats på shortracet som bäst.
De andra två som var avslutningen i cupen avgjordes i bad salzdetfurth och det var stentufft även där då stora delar av världstoppen var på plats.
Fick till ett kanonlopp på xc, kanske mitt bästa hittills och lyckades bli 12.a.
Detta gav mersmak och hoppas komma ut lite mer nästa sommar och ge dem en match.

Ser verkligen framemot nästa säsong och motivationen är skyhög. Hoppas kunna ta ett steg till i utvecklingen och har lite ideér på hur träningen ska justeras för att det ska kunna lyckas.

Inga kommentarer: