lördag 21 januari 2012

Blev en 6.e plats idag, 10s efter Segrande Jimmie Johnsson!!

Dagens race Intersportloppet 45km gick finfint för mig! 30min innan start bestämde jag mig för att staka runt utan fäste, då jag inte hade så mycket att förlora och ville testa mina kattarmars kapacitet lite extra!
Visste att första 15km på banan skulle bli den största utmaningen då lundbergsbackarna och stigningarna innan oxberg är ganska så sega.
Kändes dock fint i början och resan till oxberg klarade jag mig utan problem.
Fick sedan en liten svacka innan hökberg i backarna och fick slita på rejält med armarna.
Sedan gick det finfint ända tills Jimmie drog på med ca 10km kvar. Då var det bara att försöka hänga med och lyckades ganska bra. Fältet drog ut och jag sladdade som 6-7man. Hade lite chans att kunna ta en andraplats men armarna orkade inte ta igen den lilla luckan och det blev en 6.e plats. Är grymt nöjd med det och formen känns bra, blir skoj på SM nu till veckan!!
Då jag inte har så mycket kraft i armarna har jag slipat mycket med tekniken i stakningen nån vecka och lyckats hitta ett sätt att få på mina kilon utan att utnyttja armarna allt för mycket. Tycker jag kan hålla nästan samma fart nu som när jag tränade skidor som mest men med en lite annan mer ekonomisk stakteknik!

1 kommentar:

Anonym sa...

får man fråga vad din teknikändring går ut på?, längre stavar eller?