torsdag 23 februari 2012

Seger på skinnarloppet


I helgen blev det seger på skinnarloppet och är den största segern på skidor för mig på länge. Lyckades vinna hornbergsloppet hemma i Årsunda också och det var fantastiskt kul, men detta lopp känns lite större.
Hela veckan innan loppet kände jag mig trött och seg och trodde först att jag inte skulle kunna köra. På väderprognosen såg det ut att bli 0grader och nysnö vilket inte kändes bättre. Även dagen innan loppet var jag riktigt seg men bestämde mig för att köra ändå.
På väg till loppet snöar det dasslock och är beredd med ruggskidor eller att staka. När vi kommer till skidstadion i Malung har det slutat snöa och solen börjar skina igenom. Spåren blev nästan direkt blanka och föret blev snabbt.
Först hade vi preppat skidorna med klister täckt av burk men kände att det gick lite tungt så vi tog bort klistret och lade vauhti k18 och k15 uppepå grunden.
Hade inget fäste runt elljusslingan på stadion men hade bra fäste ute på banan då det var kallare snö där.
Mentalt lade jag upp loppet i olika delar då det var spurtpris efter 3,3km och 24km. Tror det behövdes då formen inte varit perfekt sista veckan.
Lyckades ta de båda spurtpriserna men kände mig lite trött efter 24km, trodde då att det var kört att kunna vinna.
Tog lite extra dricka och fann lite extra krafter på slutrundan och gick precis med i tempot.
När det sedan var dags för de sista kilometrarna kände jag att skidorna funkade perfekt och lyckades ta mig först in i sista kurvan och vinna spurten.
Nu är det bara att vara lite smart innan vasan och hoppas att jag hinner återhämta mig bra och få en lite topp där.
Skulle va skoj om det kunde bli en topp 20 i år. Farten finns absolut där och ska göra det jag kan för att få energin att räcka hela vägen.

1 kommentar:

Mankan sa...

Grattis !!!!
Bra kört och lycka till på Vasan nu.
Säg till om du behöver nån sparringpartner att
Träna spurter mot;-). Är i grym form nu.